本文へスキップ


Magaribari


































Magaribari


Chino, Nagano 1994

Total Area: 180m2, Wood Frame, 2 -Story Residence (Adaptive Re-Use Reconstruction)
This traditional house, now in active use as a weekend / holiday cabin in a mountain resort area in Nagano Prefecture, was originally built over 200 years ago in Fukui Prefecture as a farmhouse.
At the original flat farmhouse site in Fukui the house was dismantled by local carpenters, and the structural members were transported to Nagano and reassembled there on a 27-degree mountain slope by another team of traditional carpenters, on new concrete foundations designed and constructed by DesignLINK members and friends.
Following the re-erection of the skeletal structural frame and roof, our communal group, consisting of eight families, carried out the remaining construction work including floors, walls, ceilings and all finishing and fit-out work, over the next five years.

One of the core themes of the design was a single structural element: a naturally curved beam that spans the main space (the name "magaribari" means "curved beam"), The curved growth was the result of the tree trying to remain upright with its roots in a riverside embankment as the surface soil continued to erode away over time.

Every year for 14 years running we have hosted live professional jazz concerts there at Magaribari (with audiences of 50+), and once had a special performance by a classical string quartet.




バナースペース