本文へスキップ


Via Circo





































Via Circo

Minami Urawa, Saitama 2013

Total Area: 1,300m2, New Construction, Wood Frame, 2 Stories, Multiple Dwelling Complex
This collective housing complex was designed on two adjoining rectangular sites, shifted on axis, surrounded on the north and south sides by 3-story-high building blocks that formed a long irregular "canyon-like" space.
In this space we created a street-like circulation route which leads to all of the dwelling unit entries through a rich green courtyard, connecting the streets to the east and west.
All 19 units are different, in an intricately interlocking and overlapping composition, designed to maintain privacy while providing optimum lighting and ventilation as well as good visual connection with the outdoor spaces.

Design Award: The Japan Housing Finance Agency selected Via Circo as the "Best Project of the Year".
Via Circo was one of over 400 nominated projects that were funded by the agency in 2013.

Reasons for Selection: What was achieved in this design was a high-quality rental housing environment
that helps promote good communication among the residents, mostly young families with children, in an
energy-efficient complex of structures surrounding green courtyards that create a rich living environment.



バナースペース